Firma vil sikre bredbånd til udkantsdanmark via satellit

Ja, du hørte rigtigt; bredbånd via satellit!

Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, kom i januar med et forslag om at tvinge TDC og andre bredbåndsudbydere til at udrulle bredbånd i hele Danmark, endda også de steder, hvor der er for få husstande til at gøre en sådan forretning rentabel.
Men hvis man tvinger operatørerne til at nedgrave fiberkabler i tyndt befolkede områder, kan det være en dyr løsning på et problem, der ikke er særligt stort.

Løsningen er nemlig lige om hjørnet: Firmaet SkyFi tilbyder i en ny kampagne satellitbaseret internet, der har en hastighed på 20/6 Mbit/ til en startpris på 259 kr. om måneden for private brugere, og der udbydes også løsninger til erhvervslivet, så alle har mulighed for at benytte tilbudet.

Internetforbindelsen leveres altså via satellit, og det er den franske udbyder Eutelsat, der står bag teknologien.
Lars Peter Ladbye-Hansen er afdelingschef i SkyFi, og han oplever især interesse for teknologien vest for Holstebro, i Ringkøbing og i Ikast-Brande.
Han synes, det er en fejltagelse, når telestatistikkerne oplyser, at kun 98 % af danskerne har mulighed for en bredbåndsopkobling.

”Hvis 98 % af Danmark er dækket af bredbånd, er der stadig 20-30.000 husstande, der mangler internet. Dem dækker vi. Derudover er der sommerhuse, der ikke kan få internet, så jeg vil skyde på, der er et marked på omkring 10.000 husstande i Danmark”

siger Lars Peter Ladbye-Hansen.

Regeringen i Danmark har overtaget den tidligere regerings målsætning om, at alle danskere i 2020 skal have adgang til højhastighedsinternet med mindst 100 Mbit i sekundet.
Der kan SkyFi endnu ikke være med, men ifølge Lars Peter Ladbye-Hansen udvikler produktet sig hele tiden, og lige nu er der ikke mange, der har brug for hastigheder på 100 Mbit.

”Vi skal ikke ud at konkurrere med de eksisterende selskaber. Vores mission er lige nu at kunne levere internet til alle inden for 2 timer”

siger Lars Peter Ladbye-Hansen.

Et alternativ til kabelbredbånd er teleselskabernes tilbud om 4G/LTE-forbindelser, men også her er der problemer i randområderne.
Disse problemer eksisterer ikke med satellitbaseret internet, der blot kræver, at man kan kigge frit mod syd i en 30 graders hældning.
Det krav kan så godt som alle leve op til. Se mere om 4G her.

”Vi har faktisk kun oplevet en enkelt gang, at det ikke kunne lade sig gøre, fordi der stod træer for tæt på huset. Så ville man kunne sætte parabolen på en pæl, og så ville det gå fint”, siger Lars Peter Ladbye-Hansen.
Eftersom SkyFis primære erhvervskundesegment er landmænd, sker dette dog sjældent.
”Det, landmændene skal kunne gøre for at passe deres forretning, det kan de gøre med os”, slutter Lars Peter Ladbye-Hansen.

Kilde: Version2.dk